Duurzame Kip

Kiest u voor kip met het zegel ‘’Pluimgarantie’’, dan kiest u voor een kip met herkomstgarantie. Producten met het Pluimgarantie-zegel worden gewaarborgd, zodat altijd duidelijk is waar de kip vandaan komt en welke route het heeft afgelegd.
Binnen Nederland komt er steeds meer regelgeving op het gebied van milieu, duurzaamheid en dierwelzijn. Steeds meer boeren werken volgens deze afspraken en zo streven we naar een beter milieu en dierwelzijn. De kippen zijn afkomstig van een langzamer groeiend ras en groeien op eigen kracht. Er wordt meer aandacht besteed aan de leefomstandigheden en het dierwelzijn van de kip. Door volledige controle en traceerbaarheid wordt u een kip gegarandeerd waar u bewust van kunt genieten.

Kip met Beter Leven 1 Ster

Een alternatief op reguliere kip is de 1 ster Beter Leven kip van de Dierenbescherming. Omdat deze kip meer tijd krijgt om te groeien, is zij sterker en gezonder. Zij heeft daarom veel minder gezondheids- en welzijnsproblemen dan de reguliere kip.
De kip heeft 40 procent meer ruimte, langzamere groei en twee weken langer leven, er zijn strobalen en afleidingsmateriaal in de stal en er is een overdekte buitenuitloop. Deze maatregelen zorgen ervoor dat de kuikens minder gezondheidsproblemen hebben en antibioticagebruik wordt gereduceerd.