Wales beef…

Het klimaat in Wales zorgt er voor dat de runderen het hele jaar in de buitenlucht kunnen staan. De combinatie van een mild klimaat, een bodem rijk aan mineralen en een natuurlijk omgeving, zorgt er voor dat hier rundvlees van de allerbeste kwaliteit wordt geproduceerd. Al eeuwenlang grazen de plaatselijke runderen het hele jaar door op natuurlijk grasland, op een van de meest ongerepte plekken ter wereld.
Owan Llyr
Wij werken samen met het familie bedrijf van topmester Llyr. De familie zorgt voor de aankoop en selectie in de gehele regio en pikt alleen de beste koeien er uit. Deze worden vervolgens in de eigen farm van het eigen familiebedrijf afgemest en verder lokaal geslacht op basis van traditionele methoden die uniek zijn voor Wales. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een mooi eindproduct, die kwa smaak en malsheid tot het beste van Europa mag worden gerekend.
Rundveerassen
Wales is al eeuwenlang een agrarisch gebied waar de rundveehouderij floreert. Hierdoor hebben rundveehouders unieke kennis en ervaring met rundveerassen kunnen opbouwen. Zo hebben zij uiteindelijk gekozen voor de rundveerassen Limousin & Blonde d’Aquitaine. Deze rassen passen het beste bij de klimaat en bodem van Wales. Het vlees heeft zo de optimale structuur en smaak.
Kwaliteitsgarantie
PGI is een door de EU beschermde voedselnaam die regio’s identificeert waar authenticiteit en traditie kan worden gegarandeerd. Wales Beef heeft die status sinds 2003. Daarnaast is er het Hybu Cig Cymru (HCC).Dit is het bedrijfschap van Wales die de boeren ondersteund op veterinair gebied, maar ook zorgt voor strenge controles en waarborgen ten aanzien van herkomst , tracering en kwaliteit.