New Zealand lamb…

Het thuisland van de Nieuw Zeelands lammeren, schapen en runderen is zo’n 26.8 miljoen hectare groot. Het strekt zich uit over een Noordelijk en Zuidelijk eiland van Nieuw Zeeland. Nieuw Zeeland is zo’n 1600 kilometer lang van het Noorden naar Zuiden en zo’n 450 km lang van Oostkust naar Westkust. Hier wonen nu net over de 4 miljoen mensen en er leven ongeveer zo’n 35 miljoen lammeren en schapen tegenover ongeveer 1 miljoen runderen.
Het Nieuw Zeelands slachtseizoen begint in oktober. Hier wordt begonnen met de telling voor het nieuwe slachtseizoen, het seizoen eindigt weer in september. De laatste jaren hebben we een steeds eerder een eind gezien van het slachtseizoen, dit natuurlijk ook door de steeds kleinere veestapel. Ondanks dat het seizoen tot oktober loopt, zien we echter wel dat de aantallen te slachten lammeren in juli t/m september op een zeer laag niveau liggen.
Als in november de eerste lammeren geslacht worden, hebben deze een leeftijd van zo’n 6 maanden, dit loopt tot een maximale leeftijd van 9 maanden. Van november tot maart / april, worden er voldoende lammeren geslacht om aan de vraag van vers en diepvries te voldoen. Echter na deze periode lopen de te slachten aantallen snel terug en zal men zich voornamelijk richten op verse productie. Het is dus van belang om tijdig het Nieuw Zeelands lamsvlees in huis te hebben en daarom zijn wij voor onze klanten voorraad houdend.
De lammeren, schapen en runderen in Nieuw Zeeland groeien uitsluitend buiten op, en worden niet bijgevoerd. Het Nieuw Zeelands vlees wat wij aanbieden is puur natuur en gras gevoerd.